Anne sayfasında anne ve bebek sağlığı, bebek gelişimi ve bebekler hakkında aradığnıız tüm bilgileri bulabilirsiniz.
RSS

3 Ekim 2017 Salı

Yeni Doğan Bebek

Anne ve babalar bebeklerin doğumundan sonra heyecanlı ve bebeğe karşı oldukça hassas olurlar. Bebek yenidünyaya gözlerini açmış iken onların hassas olduğunu düşündükleri için dış etkenlerden korumak adına birçok şey yapar ve dikkat ederler. Yeni anne ve baba olmuş kişiler biraz acemi olsalar da onlar da daha fazla tedirginlik mevcuttur. Yeni doğan bebekler hassadır ve korunmaya muhtaçtır. Yeni anne ve baba olan kişiler için yeni doğan bebek bakımı nasıl olmalıdır yazımızın devamın da okuyabilirler. Yeni doğmuş olan bebeklerin kıyafetleri alırken teri tamamen emen ve cildin hava almasını sağlayan tüysüz ve pamuklu kumaşlar alınmalıdır.
Kıyafetlerin üzerin de fazla metal ya da sert parçaların bulunmamasına özen gösterilmelidir. İç giyim de ise tulumlar tercih edilebilir. Bebeğe ilk aylar da mutlaka çorap ve eldiven giydirilmelidir.
Bebekler hassas oldukları için size normal hatta sıcak gelen hava onlar için soğuk olabilir. Bunun için vücuduna sürekli bakarak vücut ısısını kontrol edebilirsiniz. Fakat bebeği de üşüyordur diyerek kat kat giydirmeyiniz. Bebek uyurken üşüyebileceği için sıcak havalar da tek kat ile üstünü örtebilirsiniz. Bebek için uygun ortam ısısı ise 24 ile 26 derece olabilir. Daha büyüklerin de ise 22 ve ya 24 derece uygun olacaktır. Bebekler özellikle ilk aylar da hava akımından fazlaca etkilenebilir. Bunun için fazla pencere açık rüzgârlı ortamlar da bekletilmemesi gerekir.

Read Comments

0 yorum:

Yorum Gönder