Anne sayfasında anne ve bebek sağlığı, bebek gelişimi ve bebekler hakkında aradığnıız tüm bilgileri bulabilirsiniz.
RSS

30 Ağustos 2017 Çarşamba

Ağız ve diş bakımı



Sağlıklı bedene sahip olmanın önemli bir yolu da ağız ve diş bakımından geçmektedir. O halde, şu sualimize samimî ve doğru cevap veriniz: Dişlerinizi en son ne zaman fırçaladınız? Veya en son ne zaman misvakladınız? Ağız çalkalamaktan söz etmiyoruz. "Fırçalamak" diyoruz. Hatta ipek diş ipleri kullanarak diş aralarını temizlemeyi de soruyoruz.
Yanımızdaki kişi ister eşimiz, ister arkadaşımız, ister bir misafirimiz veya tanımadığımız biri olsun, bize "Ağzı kokuyormuş" gibi gelse ne kadar tatsız olur, değil mi? Öyleyse düşünelim. Biz hangi durumdayız? Hem bedenî, hem sosyal, hem de psikolojik tarafları olan bir problem olduğuna göre, ağız diş bakımı gerçekten çok önemli bir konu.
Her zaman ağzı serin, ağzı ferah kalabilmek ne güzel bir şey. Peki, nasıl olacak bu? Her ne yemişsek, hemen akabinde ağzımızı yıkayıp dişlerimizi fırçalayarak. Hiç olmazsa günde iki defa. Sabah kalktığımızda ve gece yatarken. Eğer fırçalamazsak, dişlerimizin arasında kalan yemek arlıkları, mikroplara yiyecek olur. Sonrası? Dişlerimiz çürür, ağzımız kokar, diş etlerimiz kanar,  abseIer  teşekkül eder ve gece yarılarında dayanılmaz diş ağrılarıyla kıvranırız.
Onun için, kendimizi düzenli olarak dişlerimizi temizlemeye mutlaka alıştıralım. Unutmayalım ki, fırça girmemiş bir ağız, diş plağı veya diş kiri de denilen ve çürüklerin zemini olan artıklarda mikropların faaliyetine müsait bir yapı haline gelmiş demektir.

Read Comments

0 yorum:

Yorum Gönder