Anne sayfasında anne ve bebek sağlığı, bebek gelişimi ve bebekler hakkında aradığnıız tüm bilgileri bulabilirsiniz.
RSS

1 Ekim 2017 Pazar

Çocuklar Hangi Yaşta Kaç Saat Uyumalıdır


Çocuklar bebeklik döneminde çok fazla uykuya ihtiyaç duyarlar. Özellikle 1 ve 4 yaş arasında bütün çocuklar gece döneminde 13 saat uyumalıdır. Öğleden sonraki zaman diliminde ise 2 saat kadar uyumaları son derece önemlidir. Bu günde 15 saat uyumaları gerektiği anlamına gelmektedir. Çünkü uyurken gelişim çok daha hızlıdır. Bebeğinizin gelişimini doğru tamamlaması için 15 saat uyku yeterli olacaktır. 5 ve 7 yaş arasında olan çocuklar için ise gece uykusu önemini arttırmaktadır. Bu yaşta çocuklar gün ışığını değerlendirmeyi sevdiği için öğlen uyumazlar bu nedenle 11 ile 13 saat arası onlar için yeterli olacaktır.

8 ve 14 yaş çocuklarında süre azalmaktadır. 9 ve 11 saat arası uyumaları gelişimlerinin gereksinimlerini karşılayacaktır. 15 yaşından sonra 8 saat uyku her birey için yeterliyken 20’li yaşlarda bu durum 6 8 saat uykunun yeterli olduğunu herkese göstermiştir.
Uyku gelişim ve bünyesel hareketler için son derece önemlidir. Bebeğinizin az uyumamasını sağlamanız bir annelik ve babalık görevidir.

Read Comments

0 yorum:

Yorum Gönder