Anne sayfasında anne ve bebek sağlığı, bebek gelişimi ve bebekler hakkında aradığnıız tüm bilgileri bulabilirsiniz.
RSS

23 Ekim 2017 Pazartesi

Bebeğin Odasını Ne Zaman Ayırmalı?



Çocuk gelişiminin en önemli adımlarından biri de belki bebek odasının ayrılması dönemidir ancak bu konuda farklı görüşler hakim. Bazı uzmanlar bebeğin ilk 1 sene boyunca anne babasıyla birlikte yatmasının bebekte güven duygusunun oluşumuna katkıda bulunduğunu savunuyor. Ebeveynle birlikte yatan bebeğin ihtiyaçları özellikle geceleyin hızlı bir şekilde karşılandığı için bebek kendini güvende hissediyor. Ancak bazılarına göre ise bebekler ek mamaya başladıktan sonra odalar
ayrılmalı. Hatta anne sütüyle beslenmeyen bebeklerin ilk birkaç aydan sonra ayrı odada kalabilecekleri görüşünde olanlar da var. Ayrı bir odaya geçme konusunda karar verirken bebeğinizin ihtiyaçlarını ve onun gelişim sürecini dikkate almanızda fayda var. Mümkünse öncesinde doktorunuzdan görüş alın. Bağımsız bir birey olmasına yardımcı olmak için bebeklerin ebeveynleriyle birlikte genelde 1 seneden fazla aynı odada kalınması önerilmiyor. Odaları ayırmadan önce bebeğinizin ihtiyaçlarına anında karşılık verebilmek için bebek telsizi edinmeyi unutmayın.
Bazı aileler bebekleriyle aynı yatakta yatmayı tercih ediyor. Bu tercihinizin bebeğinizin ölümüyle sonuçlanabileceği ihtimalini bilmekte fayda var.

Read Comments

0 yorum:

Yorum Gönder