Anne sayfasında anne ve bebek sağlığı, bebek gelişimi ve bebekler hakkında aradığnıız tüm bilgileri bulabilirsiniz.
RSS

26 Eylül 2017 Salı

Bebek Beslenmesi ve Anne Sütü


Bir anne için en değerli varlığı bebeğidir ve bebekler dikkatli bir şekilde yetiştirilmelidir. Bebeğin yediği içtiği her şeyin saflığı oldukça önemlidir. Özellikle bebek ilk doğduğu anda annenin sütüne olan ihtiyacı oldukça fazladır. Anne bebeğine verdiği ilk sütte bulunan yararlı bakteri ve mineraller nedeniyle bebeğinin bağırsak yapısının korunmasına yardımcı olmaktadır. İlk sütten sonra annenin bebeğini 6 ay boyunca sütü ile beslemesi son derece önemlidir.
Nedeni anne sütünün besin değerlerinin 6 ay boyunca bebeğe bütün istediklerini vermesidir. Anne bu altı ay ardından bebeğine yavaş yavaş meyve püreleri ve mamalar yedirebilirler. Ancak anne sütü hemen kesilmemelidir. İlk bir yıl 6 ay sonrasında azaltılarak bebek normal gıdalara başlatılabilmektedir.
Katı besinler için ise 1 yılın dolması oldukça önemlidir. Bebekler için anne sütü son derece besleyicidir ve her doktor 6 ay boyunca anneye emzirme gereksinimi olduğunu vurgulamaktadır. Bebek annenin aldığı bütün besinleri sütünden aldığı için anne de beslenmesine dikkat etmeli ve özenli beslenmelidir.

Read Comments

0 yorum:

Yorum Gönder