Anne sayfasında anne ve bebek sağlığı, bebek gelişimi ve bebekler hakkında aradığnıız tüm bilgileri bulabilirsiniz.
RSS

18 Ağustos 2016 Perşembe

Bebeklerle İletişimin Önemi

Günümüz bebekleri çok şanslı. Bebekler artık birer birey olarak görülüyor. Anne ve babalar daha bilinçli. Hal böyle olunca bebekler zihinsel ve bedensel gelişimlerini daha sağlıklı bir şekilde tamamlıyor. Bu gelişim süreçlerinden belki de en önemli kısmı olan iletişim, bebeklerin daha mutlu olmalarını sağlıyor. Uzmanlar anne ve babanın bebekle olan iletişimini hamilelikte başlatmaları gerektiği konusunda uyarıyor.
Hamilelik sürecinde, özellikle bebeklerin dış sesleri ayırt etmeye başladığı 5. ve 6. aylarda ebeveynin bebekle konuşması bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlıyor. Bebek bu aylardan itibaren anne ve babanın seslerini ayırt edebiliyor. Dolayısıyla sadece anne adayının değil, aynı zamanda baba adayının da hamilelik boyunca anne karnına dokunarak bebeğiyle konuşması önemlidir. Doğumdan sonra bebekle olan iletişim elbette daha da artacak. Bebeğinizle olan iletişiminiz sadece dokunmalarla kalmasın, onunla konuşmaya devam edin. Kendisine hikayeler okuyun. Göz temasını koruyun. Onunla konuşurken hafif masajlar yapabilirsiniz, sırtını ovabilir veya sadece dokunabilirsiniz. Bebeğiniz sizden her türlü iletişimi alabilmeli.
İletişim, onun sağlıklı bir birey olması açısından büyük önem taşıyor. 


 


Read Comments

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Anne sütünü arttırmak için naturpy milk tea diye bir ürün var ben onu kullanıyorum herkese tavsiye ederim. İçerisinde galagtogog özelliği bulunan bitkiler var rezene,anason,fenk kimyonu,çemen gibi anne sütünü arttırıcı bitkiler var ve %100 doğalmiş

Yorum Gönder