Anne sayfasında anne ve bebek sağlığı, bebek gelişimi ve bebekler hakkında aradığnıız tüm bilgileri bulabilirsiniz.
RSS

18 Ağustos 2016 Perşembe

Bebeğe Müzik Dinletmek

Bebekler 5. aydan itibaren anne karnında sesleri duymaya başlar. Yapılan araştırmalara göre bebekler anne ve babanın seslerini ayırt edebilir, hamilelik boyunca kendisine dinletilen müzikleri doğum sonrasında da algılayabilir. Uzmanlar bebeklere müzik dinletmenin hem zihinsel, hem de bedensel gelişimleri için oldukça önemli olduğunu belirtiyor.
Dolayısıyla hamilelikten itibaren bebeklere sakinleştirici müzik dinletmenizde fayda var. Özellikle hamileliğin 5. ayından itibaren karnınızı okşayarak bebeğinize klasik müzik dinletmek, doğumdan sonra ise bebeğinize dokunarak ona benzer müzikleri dinletmek bebeğin zihinsel ve duygusal gelişimi için çok önemli.

Müziği açtığınızda sesin çok yüksek olmamasına dikkat edin. Müzik gün içerisinde arka planda fon müziği olarak da çalabilir. Dilerseniz bebekler için özel olarak derlenmiş müzik CD’lerinden satın alabilir veya internetten kendi tercihinize göre bir playlist oluşturabilirsiniz. Müzikleri siz seçiyorsanız ani ses değişimi olan veya gürültülü enstrümanların yer aldığı müziklere listenizde yer vermeyin. Ani ses değişimleri bebeğinizin korkmasına sebep olabilir. Müziğin zeka gelişiminde de önemli bir role sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Bebeğinizin zihinsel ve duygusal gelişimi için müziği hayatınıza katın.

Read Comments

0 yorum:

Yorum Gönder