Anne sayfasında anne ve bebek sağlığı, bebek gelişimi ve bebekler hakkında aradığnıız tüm bilgileri bulabilirsiniz.
RSS

30 Mayıs 2010 Pazar

Ağlayan bebeği yatıştırmak için

Yaşamının ilk birkaç haftasında bebeğinizin kendini ifade edebilmesinin tek yolu ağlamaktır. Bir bebek, günde beş saat bile ağlayabilir

Bebek genellikle acıktığı zaman ağlar, ancak huzursuzluk, yalnızlık ve can sıkıntısı gibi durumlar da bu tepkiye neden olabilir. Bebekle sürekli ilgilenen kişi, çeşitli nedenlerden kaynaklanan farklı ağlayış biçimlerini ayırt etmeyi kısa zamanda öğrenecektir. Ne var ki. bebeğiniz bazen nedensiz olarak da ağlayabilir. Bu durum, kendilerine çok güvenen anne babalan bile üzecek ve morallerini bozacaktır. Bundan alınmayın, yalnızca varlığınızla onu rahatlatın ve kendini güvende hissetmesini sağlayın.

Bebeğinizin ağlamalarına birkaç dakika içinde yanıt vermeniz önemlidir. Ne kadar uzun süre ağlarsa, o kadar rahatsız olacaktır. Ağlamaya terk edilirse, daha da huzursuz olacak ve derdini anlamanız iyice güçleşecektir.

Ağlamalarına kulak asılmayan bebekler, büyüdükçe daha da huysuz olurlar. Şundan emin olmalısınız: Ağlamasına yanıt vermeniz, onu şımartmaz. Tam tersine, gereksinimleriyle ilgilendiğinizi ve bunları karşılayacağınızı belirtir.

BEBEK FAZLA MI ISINMIŞ?
Bebeğin ısı 'kontrol' sistemlerinin tam olarak işler hale gelmesi aylar alacağından, minik bir bebek, çok çabuk ısınabilir. Bunu kontrol etmek için ensesini yoklayın. Çok ısınmışsa. üzerindeki battaniyeyi alın ya da giysisinin bir katım çıkarın.

GAZ SANCıSı Mı

Bebeğiniz. beslenmeden sonra, karnındaki gaz sancılan nedeniyle ağlıyor olabilir. Dizlerinizin üzerine yüzükoyun yatırmak ya da kucağınım; alıp omzunuza dayamak suretiyle yavaşça sırtını sıvazlayın

KJENDINI GÜVENDE HISSETMIYOR MU? Bebeğiniz teselli arıyor olabilir. Emmek daima hoşuna gittiğinden. aç olmasa bile, kendini iyi hissetmek için ağzında bir şeyler tutmaya gereksinim duyabilir. Bu durumda onu emzirebilir ya da ağzına bir emzik verebilirsiniz.

YALNıZLıK Mı DUYUYOR?
Çoğu bebek, anne babasından ayrı kalmayı sevmez. Eğer bebeğinizle aynı odada olamıyorsanız, sık sık yanına gidin ya da bulunduğunuz yerden yüksek sesle ona seslenin ki, yalanlarda olduğunuzu bilsin.

CANI MI SIKILMIŞ?
Bebeğiniz, ilgisini çekecek bir şeye gereksinim duyabilir. Bir oyuncak ya da onu meşgul edecek hareketli bir cisim verdiğiniz takdirde, çok küçük bebekler bile ağlamayı kesebilir.

ÇEVREDEN RAHATSIZ
Mı OLMUŞ? Bebeğiniz, çevresindeki kargaşadan ve koşuşturmadan dolayı sersemlemiş olabilir Onu kundağa sarıp sessiz bir odaya götürün ve kollarınızda hafifçe sallayın.

Read Comments

0 yorum:

Yorum Gönder