Anne sayfasında anne ve bebek sağlığı, bebek gelişimi ve bebekler hakkında aradığnıız tüm bilgileri bulabilirsiniz.
RSS

11 Temmuz 2009 Cumartesi

Hangi yaşlarda daha kolay hamile kalınabilir?

Kadınlar 20 ile 30 yaş arasındaki doğurganlıklarının en yüksek oldukları süreçte daha rahat gebe kalır.
35 yaşından sonra gebe kalınabilirlik, yumurta olgunlaşma sürecinin bozulması yüzünden azalmaya başlar ve 40 yaşından sonra belirgin olarak azalır.
Bir başka deyişle 20 ile 30 yaş arasında üremesi çok yüksek olan kadının buna karşılık 30 ile 34 yaş arasındaki dönemde her 7 kadından 1 tanesi gebe kalamama problemi ile karşılaşıyor.
Bu oran 35 ile 40 yaş arasında her 5 kadından 1ine düşüyor ve 40 yaşından sonra her 4 kadından 1i düzenli cinsel ilişkiye girmesine rağmen gebe kalma isteğine rağmen gebe kalamama problemi ile karşılaşır.
Demekki bizim önerimiz, kadınlara gebelik yaşını çok fazla geciktirmemeleri olmalı.

Erkekler için böyle kesin bir bağlantı kurulabilmiş değil. Yani baba olma yaşıyla gebe kalabilirlilik arasında çok sıkı bir bağlantı yok ama kadınların biyolojik saati, ters yönde işlediği için bu konuda çok fazla gecikmemelerini öneriyoruz.
Devamını Oku!

Read Comments

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Bebek Sahibi olmak için hangi sıklıkta cinsel ilişkiye girmeliyiz?

Bebek sahibi olmak isteyen çiftlere ortalama haftada iki kez cinsel ilişki önerilir. 3 veya 3ten daha fazla ilişkiye giren çiftlerde elbetteki gebelik şansı daha yüksektir. Çünkü kadının en verimli olduğu süreçten daha fazla yararlanımları söz konusudur. Buna karşılık haftada 1 veya daha az cinsel ilişkiye giren çiftlerde gebe kalabilirlik süresi uzamaktadır paralel olarak. Dolayısıyla düzenli, aktif, haftada 2 kere cinsel ilişki öneriyoruz.
Devamını Oku!

Read Comments

Hamile Kalma Yöntemleri Nelerdir?

Annenin dengeli ve düzenli bir hayat tarzını benimsemesi, düzenli beslenmeye çalışması, uyku düzenini koruması ve sigara alkol gibi kötü alışkanlıkalrından uzak durması en çok tavsiye edilen yöntemlerdendir.Bunun dışında eğer kronik bildiği bir hastalığı varsa bunun giderilmesine yönelik doktor viziti yapılması yine tavsiye edilen maddelerden birtanesi..Gebelik öncesinde bu kronik hastalığın yüzünden kullandığı ilaçlar varsa bununda gözden geçirilmesi gerekir.
Devamını Oku!

Read Comments

Ayın hangi gününde gebe kalma şansı artar ?

Verimliliğin en yüksek olduğu dönem, kadının yumurtlama gününe en yakın olan 3-4 günlük dönemdir. 28 günde bir adet gören bir bayanda adetin ilk gününden ilk gününe 28 günlük süreci olan bir bayanda yumurtlama günü adetin 14. günüdür.14. güne yakın olan 10 ile 14. günler arasında gebelik şansının en yüksek olduğu süreçtir. Ama siklusun uzunluğuna göre bu kadından kadına değişken bir süreç.. Mesela şöyle bir örnek verelim:30 günde bir adet gören hastada yumurtlama günü 16. güne kayar. Veya 26 günde bir adet gören bir hastada yumurltama dönemi 12. güne kayar.Bunu hesaplayabilmesi için çok basit bir yöntem var. Adetin ilk gününden ilk güne olan süreci bulup rakamsal olarak bundan 14 rakamını çıkararak yumurtlama gününü hesaplayabiliriz.Ama tabiiki yumurtlamanın bir tam günü olacağının da bir garantisi yok. Dolayısıyla bug üne yakın olan son 4 günlük aşamada yani 10 ile 14. gün arasında en sık cinsel ilişkinin yapılabilmesi gereken süreç gebeliği yakalayabilmek açısından.
Devamını Oku!

Read Comments