Anne sayfasında anne ve bebek sağlığı, bebek gelişimi ve bebekler hakkında aradığnıız tüm bilgileri bulabilirsiniz.
RSS

28 Mayıs 2009 Perşembe

Anne sütü nerede saklanmalıdır?

Süt saklama koşulları;

oda ısısında 15 derecede, 6-8 saat,

buzdolabında 3-5 gün,

buzlukta 2 hafta,

derin dondurucuda 3 ay boyunca sağlıklı bir şekilde saklanılabilir.

anne sütünü sağdıktan sonra süt saklama kapları kullanılarak buzdolabının rafına koyabiliriz.

Aynı tarihteki sütü, aynı gün içinde sağılan sütü, aynı ısıda olduğu takdirde tek kapta muhafaza edebiliriz. Sağdığımız anne sütünü, buzdolabının rafına koyabiliriz.

İkinci sağımımızda aynı tarih, aynı gün içinde sağılan sütü tekrar buzdolabının rafına koyuyoruz, ısısı aynı şekilde olduğu takdirde, güniçinde biriktirdiğimiz sütleri tek poşette veya saklama kaplarında muhafaza edebiliriz ve sağlıklı bir şekilde saklamış oluruz.


Devamını Oku!

Read Comments

Anne Sütü Ne kadar süre için Saklanılabilir ?

Anne sütünü buzdolabına konulmadan 15 derecede 6-8 saat, buzdolabında 3-5 gün, buzlukta 2 hafta, derin dondurucuda 3 ay saklayabiliriz.Sakladığımız sütü hemen bebeğimize verebilir veya yoğun bakım ünitelerinde yatan bebeğimize ulaşması için anne sütümüzü gönderebiliriz.
Anne sütünü saklamak için saklama kaplarını kullanabiliriz. Saklama poşetlerinde çok rahat bir şekilde saklayıp muhafaza edebiliriz. Saklama poşetlerinin üzerinde tarih olduğu için, günlük tarihide oraya yazıp kontrolünüde yapabiliriz.
Çalışan anneler sütlerini işyerinde en sağlıklı bir şekilde sağdıktan sonra, süt saklama kaplarına koyup veya, süt saklama poşetlerine koyup, bebeğine anne sütlerini ulaştırabilir.
Devamını Oku!

Read Comments

Saklanan anne sütü nasıl ısıtılmalı?

Derin dondurucudan çıkardığımız anne sütünü birkaç saat bekletip çözünmesini beklediğimiz takdirde hava almadan açıp ılıtmak için biberonun içerisine bebeğimizin ihtiyacı kadar boşaltabiliriz.Biberonun içerisine koyduğumuz sütü, sıcak suyun içerisine bırakarak çalkalıyoruz.

Bebeğimize sütünü verdik ve bebeğimizin ihtiyacından fazla bir miktar süt kaldı. Bunu bir iki saat içerisinde tekrar bebeğimize ısıtmadan verebiliriz.
Devamını Oku!

Read Comments

27 Mayıs 2009 Çarşamba

Hamilelik esnasında ve daha sonrasında hangi genetik testler uygulanır ?

Gebelik esnasında ve sonrasında hangi genetik testler uygulanmaktadır?

Gebelik esnasında, anne belirli aylarda, bazı testler yapılmak suretiyle kontrol edilebilir. Amniosentez, kordosentez, korion villus biopsisi denilen bu testlerde bebeğin herhangi bir hastalık taşıyıp taşımadığı saptalanabilir. Daha sonrasında ise bebeğin bir hastalık taşıyıp taşımadığı, belirli testlerle saptanması mümkündür.
Devamını Oku!

Read Comments

Hasta bir bebeğe sahip olmanın önüne nasıl geçilebilir ?

Eğer bir ailede genetik bir hastalık tespit edilmişse, bu hastalığın bir sonraki kuşağa gelmesini engellemek, preimplantasyon genetik tanı adını verdiğimiz bir yöntemle mümkündür. Bu yöntemde, embriyolar seçilerek, sağlıklı olan embriyolar anneleye verilir ve sağlıklı bir bebeğin doğumuna yardımcı olunması sağlanır.
Devamını Oku!

Read Comments

Hamile Kıyafeti Hangi aydan itibaren giyilmelidir?

Hamilelik sadece karnın büyüdüğü bir dönem olmadığı için karnın çıkmasını beklemekte çok doğru birşey değil hamile kıyafeti giymek içinTabi bünyeye göre değişiyor. Ne kadar kilo alınır ? Hangi ayda asıl karın çıkar? Ama genelde karnın çıkması 4. - 5. aylarda yoğunlaşıyor ama ondan öncesinde 3. aydan itibaren basenlerden kilo almaya başlyor hamileler ve dolayısıyla giysilerinden ve özellikle de pantolonlarından çok şikayetçi oluyorlar. Oturup kalkmakta çok zorlanıyorlar ve normal kadın giysisinde paneller ve daha doğrusu giysinin beli hamileye göre dizayn edilmediği için özellikle hazım zorlukları yaşadıkları zaman ve mide bulantıları olduğu zaman giysinin belden sıkması çok rahatsız ediyor. Dolayısıyla 3 aydan itibaren biz hamile giysisi giymeyi öneriyoruz. Hamile giysisinin özelliği zaten sizin vücudunuz büyüdükçe, giysininde sizin vücudunuza uyum sağlayarak büyümesi. İşin mantığı bu aslında. Dolayısıyla her ay yeni kıyafet almak veya bir önceki ay aldığınız kıyafeti atmak, hamile giysisi için yapılmaması gereken birşey. Dolayısıyla biz kolleksiyonlarımızı hazırlarken giysilerimizin hamilelerle birlikte büyümesini planlayarak hazırlıyoruz ve 3. aydan itibaren aldıkları kıyafetleri çoğunlukla 9. aya kadar giyebiliyorlar. Zaten önemli olan da bu..
Devamını Oku!

Read Comments

26 Mayıs 2009 Salı

Hamileliğin 3. Ayında Bebeğin Durumu Nasıldır ?

8 ile 12. haftalar arasındayız. Yani 3. ayındayız hamileliğin. Hamileliğin 3. ayı son derece hızlıdır bebek açısından. Organ gelişimi artık son aşamasına gelmiştir. Yani kolları, bacakları artık yavaş yavaş uzamaya başlar, ondan sonra gözler iyice oluşmaya başlar. Dudak ve damak yapısı artık en zor oluşan yapılardan bir tanesi dudak ve damağın oluması yaklaşık olarak 4 hafta sürer ve bu döneme gelir yaklaşık olarak.Gözler ilk başlarda yanlara doğru iken ortaya doğru yaklaşır. Beyin dokusu hızlı bir şekilde oluşmaya başlar ve bu dönemde en önemli özelliklerden bir tanesi de bebekte tat alma duyusu ve de dokunma duyusu gelişir ve de bebek hareket etmeye başlar yavaş yavaş.. Ufacık bir yapı olmasına rağmen, 2-3 santimetrelik bir boya sahip olmasına rağmen rahim içerisinde biz bebeğin ultrasyonda hareket etmeye başladığını gözlemleriz.
Bu dönemde anne adaylarının en büyük kaygısı geçen aylarda da öyledir gerçi.. Hiçbirşey yiyemedikleri için bebeklerine zarar verdikleri korkusudur ama hiç korkmasınlar anne adayları çünkü bu dönemde bebeğin yemeğe ihtiyacı çok az olduğu için hiçbirşey yemese dahi bebeğe hiçbir zarar gelmez. Önemli olan 12. haftadan sonra iyi beslenmesidir anne adaylarının. Bu nedenle hiçbir kaygı duymasınlar. Bu dönemde tabiiki doktor kontrolüne gitmiş olmaları gerekiyor annelerin. Doktor kontrollerinde bu dönemlerde kan sayımı, idrar tahlili, idrar kültürü, toksoplazma, kızamıkçık gibi bazı testler yapılıyor ve troid testi yapılıyor.

Devamını Oku!

Read Comments

20 Mayıs 2009 Çarşamba

Hamileliğin 2. Ayında Bebeğin Durumu Nasıldır ?

Adet gecikmesi oldu ve yeni yeni organ gelişimi başladı.
Ve anne adayı neler yaşıyor ?
Anne adayı bu sıralarda hafif hafif bulantılar başlayabilir,
bel ağırsı olabilir, bel ağrısı çok sıktır bir kere onu söyleyelim öncelikle..
Uykuya eğilim başlar, sık sık uykuya dalmak istenir.
İştahsızlık başlar, bazı yiyeceklerden tiksinilebilir özellikle sigara ve parfüm gibi böyle çok keskin kokulu maddelerden soğuyabilir. Aslında bu iyi birşey tabii sigaradan soğuması. Sigara içenlerin %80'i %90'ı bu dönemde sigaradan soğumaya başlıyor.
4-8 haftalar arasında yani 2. aydayız.
Bu dönemde bebek durumunda da bebeğin artık hangi organ neredeyse yavaş yavaş hücresel göç başlıyor.
Kalp atmaya başlamıştır ve ultrasondada yavaş yavaş görülür. Ultrasonda baktığımız zaman kalbin yavaş yavaş 120 ile 160 arasındaki bir ritimde yani bizim kalbimizden daha hızlı attığını görebiliriz.
Organ gelişimi olarak beyin hücreleri gelişmeye başlamıştır.
Kollar ve bacaklar taslak halinde oluşmaya başlamıştır ve iç organlar oluşmaya başlamıştır.
Anne adayı tarafındaki değişiklikte anne adayında artık hamileliğe özgü belirtilerin yavaş yavaş ortaya çıkmış olması, her anne adayında daha farklı olabilir. Mesela bazıları hiçbirşey hissetmez ve kaygı duyarlar. Ama hiç kaygı duyacak birşey yok. Önemli olan bizim bebeğin gelişimini ultrasonda görmemiz. Hiçbir belirti olmasa dahi bebeğin kalbinin attığını ultrasonda gördüğümüz zaman bu onları bulantısı olandan (bulantısı olmayanı) farklı bir konuma getirmiyor.
Bazılarında sadece bel ağrısı olabilir, bazılarında da hiç bir belirti olmayabilir dediğim gibi.. Bu çok farklıdır anne adayından anne adayına çok farkeder.
Devamını Oku!

Read Comments

19 Mayıs 2009 Salı

Hamileliğin 1. ayında bebeğin durumu nasıldır ?

Hamileliğin 1. ayı, yani ilk 4 haftası, henüz adet gecikmesi, daha yeni yeni olmuştur. Yani birkaç gün adeti gecikmiştir anne adayının.Gebelik testi yapmıştır ve pozitif çıkmıştır.. Gebelik testi, idrarda ve kanda yapılabiliyor. Bizim tavsiyemiz idrarda yapılanı kullanmak çünkü kanda yapılanı kullanmak hem kan alınmasını gerektiriyor hem de stressli bir süreç sonuçta illaki gerekli birşey değil. İdrarda yapılanlar adet gecikmesi 3-4 gün olduktan sonra pozitif sonuç vermeye başlıyor.
İdrarda pozitif çıktığı anda ana rahmindeki bebek henüz daha milimetreden daha ufak bir pozisyondadır. Daha yeni hücresel farklılaşma olmuştur yani birkaç yeni hücreden ibarettir ve organ farklılaşması daha yeni yeni başlamıştır. Yani henüz ana rahmine daha yeni düşüp henüz spermle yumurta hücresi döllendikten sonra tek bir hücre haline geliyor, daha sonra 2,4,8,16,32,64 şeklinde embriyo aşamasının en erken dönemindedir.
Anne adayı ne durumdadır ? Anne adayı ise adet gecikmesi olmuştur, henüz daha yeni yeni farkına varmaya başlamıştır ve şaşkınlık içindedir.



Devamını Oku!

Read Comments

10 Mayıs 2009 Pazar

Anne Sayfası

Anne sayfası burada..

Tüm anneleri bekliyoruz. Yakında sizlerleyiz.

Anne Sevgisi gibi..
Devamını Oku!

Read Comments